Skip to content

Reabilitarea căii ferate Câmpina - Predeal

Foto: vier Eisenbahngleise mit Oberleitung in einer leichten Linkskurve; beidseitig Wald
Date și cifre
Companie PORR Bau GmbH
BeneficiarRomanian National Railway Company
LocationCâmpina-Predeal - Romania
Tip lucrare Cale ferată
Durată execuție05.2007 - 11.2011

Reabilitarea căii ferate din Carpați

Linia de cale ferată București - Brașov face parte din coridorul IV Pan-European de cale ferată. Această rută este cea mai scurtă conexiune pe uscat între Grecia și Europa Centrală. Se circulă de la Nuremberg prin Praga, Bratislava, Budapesta și București până la Constanța, pe coasta Mării Negre, apoi până la Istanbul și Salonic.

În 2007, lui PORR i-au fost repartizate lucrările de reabilitare a căilor ferate de către Compania Națională de Căi Ferate Române. Contractul a cuprins lucrări de pământ, suprastructura feroviară, drenarea apei, consolidarea versanților și protecția albiei râului.

Tronsonul corespunzător dintre localitățile Câmpina și Predeal se întinde pe o lungime de 48 km de-a lungul râului Prahova în Carpații Meridionali. Între Câmpina, care se află la 426 m deasupra nivelului mării, și Predeal, care se află la un nivel de 1.093 m, trebuia depășită o diferență de nivel de peste 600 m.

În cinci ani, PORR a ajuns să stăpânească execuția de terasamente și suprastructura feroviară pe secțiunea menționată, inclusiv renovarea și construcția nouă a stațiilor și a stopurilor. Execuția protecțiilor de pantă și a structurilor de scurgere, precum și a construcțiilor de cursuri de apă au fost de asemenea finalizate pentru a satisface pe deplin așteptările clientului.