Skip to content

Stația de asfalt din Buftea

Pasiune și performanță.

Pasiunea și performanța sunt două dintre ingredientele care asigură succesul stației de asfalt Benninghoven TBA 240u, pe care PORR România o deține la Buftea. 

Capacitatea maximă de producție a acesteia este de 240 t/h, în perioada iulie 2019 – decembrie 2021, fiind procesate aici peste 300.000 de tone de mixturi asfaltice.

Stația produce, cu ajutorul agregatelor de carieră/balastieră, Bitum 50/70, PMB (Bitum modificat) și filer de calcar, toate tipurile de asfalt negru (Ma 8, Ba8, Ba16, Bap16, AB 31.5,Bad 22.4, Mas 16, Mas 8 și Mas 11.2 ) și asfalt colorat (roșu ,verde etc).

Procesul este rapid și eficient, iar comanda se procesează în maximum 24 de ore de la transmiterea acesteia și efectuarea plății. Asfaltul este livrat în condiții optime la distanțe de până la 200 kilometri. Se folosesc aditivi de temperatură pentru transportul pe distanțe lungi, lucrabilitate pentru perioade mai mari de timp și pentru temperaturi sub 10 grade Celsius.

Comenzi disponibile.

Echipa noastră de la Buftea este pregătită să preia oricând comenzi, fiind asigurate în permanență stocuri din toate tipurile de materiale.

Pentru a plasa o comandată, colegul Biro Csaba vă stă la dispoziție la adresa csaba.biro@porr.ro sau la numărul de telefon: +40 731 041 578.

PORR România a folosit asfaltul produs la Buftea în lucrările sale reprezentative din zona București Nord (Autostrada A2, reabilitare DJ101 și DJ711, lot 3 și lot 4, reabilitarea pistei de aterizare de la Otopeni sau DN5).

Laboratorul de analize și încercări în construcții.

În incinta stației de asfalt se află și unul dintre laboratoarele PORR România (Autorizație ISC nr.3524/2019; Autorizație AFER seria AL nr.610/2019-R1)

Principalele activități ale laboratorului.

  • Efectuarea investigaţiilor geotehnice prin încercări specifice de laborator, dar și din teren pentru analiza tehnică a calității materialelor puse în operă, efectuarea de verificări statice și dinamice la nivelul terasamentelor;
  • Asimilarea şi implementarea metodelor europene de analiză a materialelor;
  • Realizarea de încercări pe materiale utilizate la lucrările de drumuri;
  • Studii şi încercări pentru implementarea de materiale noi si tehnologii rutiere performante;
  • Cercetări pentru asimilarea şi implementarea unor metode moderne de analiză a materialelor şi de proiectare a mixturilor asfaltice utilizate la execuţia îmbrăcăminţilor rutiere.

Laboratorul este autorizat, de asemenea, pentru următoarele profile:

ANCFD: Agregate naturale pentru lucrări de căi ferate și drumuri;

AR: Armături de rezistență din oțel beton, sârmă sau plase sudate;

BBABP: Beton, beton armat, beton precomprimat;

D: Drumuri;

GTF: Geotehnică și teren de fundare;

EP: Elemente de pavaj (pavele, dale, borduri);

HITIF: Hidroizolații, izolații termice, izolații fonice (polistiren, vată minerală, poliuretan, ETICS, materiale hidroizolante);

MBM: Materiale pentru betoane și mortare (agregate, ciment, apă pentru preparat betoane și mortare);

MD: Materiale pentru drumuri;

MTZ: Mortare pentru tencuieli și zidării (mortare, sape, adezivi pentru plăci cermice, ipsos si tencuieli pe bază de ipsos, mortare de rosturi pentru plăci).

Pentru mai multe detalii vă stă la dispoziție colega noastră, Eugenia Drăgoi, la adresa de e-mail eugenia.dragoi@porr.ro  sau la numărul de telefon +40 733 013 759.