Skip to content

Centrul de Conferințe și Instruire de la Măgurele

Visualisation: building in modern architecture with two floors and a glass tower surrounded by green areas; a car on the street on the right
Date și cifre
Companie PORR Construct S.R.L.
BeneficiarNational Institute of Physics and Nuclear Engineering – Horia Hulubei
LocationMăgurele - Romania
Tip lucrare Clădiri
Durată execuție11.2018 - 01.2020

Un proiect științific remarcabil.

În noiembrie 2018, PORR Construct S.R.L. a semnat un contract cu Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei. Ni s-au atribuit proiectarea și construirea unui proiect de centru de conferințe și instruire situat în Măgurele, județul Ilfov, aproape de București.

Noul centru va fi o parte integrată a ELI-NP, un proiect în care am fost deja implicați. ELI-NP este prescurtarea pentru „Infrastructura luminii extreme - Fizică nucleară”. Obiectivul său este de a deveni cea mai avansată unitate de cercetare din lume care se concentrează pe studiul fizicii fotonucleare și al aplicațiilor sale. Elementul său de bază va fi un laser cu intensitatea extremă a două lasere cu impuls ultra-scurt de 10 PetaWatt și cel mai strălucitor fascicul de raze gamma reglabil - cel mai puternic laser din lume, potrivit World Record Academy. Această combinație experimentală unică va permite ELI-NP să abordeze o gamă largă de subiecte de cercetare în fizica fundamentală, fizică nucleară și astrofizică și, de asemenea, să efectueze cercetări aplicate în știința materialelor, gestionarea materialelor nucleare și științe biologice.

După ce am finalizat cu succes lucrările pentru IFIN Horia Hulubei în trecut, acesta este al doilea proiect la care lucrăm împreună. Obiectul lucrărilor noastre în acest proiect versatil include tot felul de lucrări de construcții pe o suprafață construită brută de 2.226 m2. Noua clădire are o înălțime de 12,60 m, cu parter și un etaj.

Parterul acoperă peste 1.080 m2 și oferă spațiu pentru 22 de camere, inclusiv o sală de conferințe cu aproximativ 340 de locuri, trei săli de ședințe cu 36 de locuri și o sală de predare 3D cu o capacitate de 20 de locuri. Primul etaj are o suprafață de 970 m2 , oferind spațiu pentru 19 camere, inclusiv o sală de prezentare și un spațiu de luat masa, precum și zone de birouri și recepție. În plus, PORR efectuează lucrări la spațiile verzi, drumuri și străzi de acces, lucrări de încălzire, ventilație și aer condiționat, lucrări de gestionare a clădirii, precum și instalarea unui sistem CATV fără fir.

Datorită muncii dedicate a experților noștri și a întregii echipe, ne-am încadrat în termen și vom finaliza toate lucrările conform planului până în ianuarie 2020.