Skip to content

Vinăria Fințești

Date și cifre
Companie PORR Construct S.R.L.
Beneficiar Fine Wine S.R.L., LacertA Winery
Locație Fințești - Romania
Tip lucrare Construcții industriale
Durată execuție 02.2010 - 04.2011

O construcție ca un vin excelent

Una dintre cele mai dezvoltate crame din România, ”Crama Lacerta”, este situată în satul Fințești din Buzău. Localizată în sudul Carpaților României, zona din jurul satului Fințești beneficiază de primăveri umede și toamne lungi, uscate și însorite. Drept rezultat, această zonă asigură procesarea strugurilor în cele mai bune circumstanțe și condiții de calitate.

Proiectată de arhitecții din Tirol Volker Miklautz și Markus Gärtner, construcția noii crame a început în 2010 și a fost efectuată de PORR Construct S.R.L.

Scopul lucrărilor noastre a fost să construim patru niveluri diferite, care să acopere toate domeniile diferite ale unei vinării. La nivel subteran are loc producția propriu-zisă de vin.

La etajul intermediar de mai sus, sunt amplasate toate instalațiile tehnice. Nivelul de la parter este locul stabilit pentru sala de primire și sortare, precum și depozitul de echipamente, bucătărie, administrație, vestiare și instalații sanitare. La nivelul superior, crama oferă o cameră de degustare pentru oaspeți.

După 15 luni, PORR a terminat toate lucrările de construcție la timp și spre satisfacția deplină a clientului. Rezultatul este o clădire cu mai multe fațete care își dezvăluie versatilitatea în timp - la fel ca un vin foarte plăcut.