Skip to content

Sisteme de alimentare cu apă și canalizare Timișoara Nord

Date și cifre
Companie PORR Construct S.R.L. (55%) in JV with Saif-Tim SA, Tuboterm Construct SRL, Formin SA
BeneficiarAQUATIM S.A.
LocationTimișoara, Județ Timiș - Romania
Tip lucrare Lucrări edilitare
Durată execuție11.2012 - 01.2016

Conducte noi pentru Timișoara.

Acest proiect s-a derulat în partea de nord a Timișoarei, mai exact la Sânnicolau Mare. Acolo, într-un consorțiu cu Saif-Tim SA, Tuboterm Construct SRL și Formin SA, PORR a realizat reabilitarea și extinderea sistemelor deja existente de alimentare cu apă și canalizare cu un contract FIDIC Red Book. Orașul Timișoara este reședința județului Timiș și are o populație de aproximativ 320.000 de persoane.

Obiectivul lucrărilor la sistemul de canalizare a inclus nu numai instalarea de conducte din GRP de lungimi de la 150 mm până la 1.000 mm pe o porțiune de 13 km, ci și construirea a 290 de guri de canalizare și aproximativ 530 de conexiuni pentru gospodării.

Pentru sistemul de alimentare cu apă, PORR a executat, de asemenea, instalarea a aproximativ 9,5 km de conducte, respectiv 6,8 km de conducte HDPE cu diametre de până la 355 mm și 0,65 km de conducte de fier ductil cu diametre de până la 400 mm.

Mai mult, lucrările la sistemul de alimentare cu apă au cuprins în jur de 225 de conexiuni gospodărești, precum și construirea a 40 de camere mari de supape.

Cele mai multe conducte au fost executate într-un șanț deschis. Cu toate acestea, aproximativ 190 m de conducte de canalizare și 2.000 m de conducte de apă au trebuit instalate fără șanțuri și au fost executate prin foraj orizontal.

Proiectul a fost finalizat cu succes în ianuarie 2016.