Skip to content

Pasajul Ciheiului

Foto: Luftaufnahme von vier Straßen, die in einem Kreisverkehr enden; die Überführung im Hintergrund; Umgebung von grünem Gras, Bäumen, einigen Häusern und geparkten Autos
Date și cifre
Companie PORR Construct S.R.L.
BeneficiarC.N.A.D.N.R. S.A. (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere)
LocationOradea - Romania
Tip lucrare Drumuri, Poduri
Durată execuție05.2015 - 10.2016

Proiect de prezentare a tehnologiei de transport.

În mai 2015, PORR Construct S.R.L. a preluat lucrările de construcție pentru infrastructura pasajului Ciheiului de 517 m lungime din Oradea, județul Bihor. Proiectul de 4,3 milioane de euro a fost finalizat cu două luni înainte de termen și deschis traficului pe 21 octombrie 2016. „Este un exemplu excelent pentru lucrările profesionale de construcții”, a declarat Sorin Buse, Ministrul Transporturilor, când a fost întrebat despre acest proiect. „Sper că acesta va fi un model pentru toate lucrările realizate în România.”

Lucrările acoperite de PORR în acest proiect nu au constat doar în construcția pasajului propriu-zis. În detaliu, contractul a cuprins și instalarea de rampe de acces cu o lungime totală de 484 m, precum și legăturile cu șoseaua de centură a Oradei. În plus, echipa noastră a fost responsabilă pentru instalarea sistemelor de scurgere a apei, relocarea liniilor electrice specifice, precum și ocolirea și protecția rețelelor de utilități și a sistemelor de iluminat. Suprastructura podului a fost executată folosind grinzi prefabricate de 33 m lungime în formă de T cu o înălțime de 1,8 m.

Lucrările mai speciale au cuprins devierea și protecția a două linii electrice subterane de 20 kV. Pentru aceasta am instalat un cablu subteran de 900 m lungime și am înlocuit patru stâlpi electrici corespunzând unei linii de alimentare de 120 kV.

Numărul total de lucrări finalizate pentru proiectul pasajului Ciheiului se poate vedea cel mai bine prin următoarele cifre:

  • Asfalt: 10,500 t
  • Balast: 68,000 m3
  • Ciment: 4,300 m3
  • Criblură: 14,500 t
  • Excavare: 12,000 m3