Skip to content

Orhideea Towers

Date și cifre
Companie PORR Construct S.R.L.
Beneficiar EUROPOLIS ORHIDEEA BC SRL
Locație București - Romania
Tip lucrare Clădiri
Durată execuție 02.2016 - 07.2018

Cele două turnuri

Turnurile Orhideea sunt una dintre cele mai importante construcții din mediul bucureștean. Complexul de birouri din vestul capitalei României nu este numai foarte impresionant, ci și durabil în toate sensurile.

PORR Construct S.R.L. a semnat contractul de planificare și predare la cheie la începutul anului 2016. Turnurile au o înălțime de 12 și 16 etaje, cu suprafețe spațioase de până la 2.700 m2 pe nivel, precum și subsol pe două nivele fiecare.

Într-o zonă seismică precum Bucureștiul, planificarea structurală și geotehnică pentru acest proiect a fost o muncă excepțională. Din acest motiv, PORR a construit fundații deosebit de adânci, realizate din piloni perforați și suprafețe din criblură de protecție. Suprastructura a fost construită pe piloni de beton armat. Structura de oțel a pereților exteriori au bare cu amortizoare seismice fluide pasive integrate pentru a amortiza energia cinetică generată de cutremure.

Forma de H a clădirilor și spațiul limitat disponibil în zona de birouri au necesitat, de asemenea, soluții inovatoare și creative. În special, amplasarea întregului sistem mecanic și electric într-un spațiu înalt de aproximativ 40 cm deasupra tavanului suspendat a fost o realizare magistrală a planificării.

Calitatea birourilor și dispunerea flexibilă a camerei sunt absolut unice. Echipamentele tehnice ale spațiilor standard de închiriere îndeplinesc toate cerințele relevante. Unele dintre cele mai importante companii IT din lume au solicitat finisaje personalizate. Ferestrele mari asigură multă lumină naturală în întregul complex. Acest lucru este valabil și pentru zonele de salon, dintre care una se află la fiecare etaj. Parterul are o cantină, o cafenea și o terasă, precum și câteva magazine. Una dintre cerințele de bază a fost crearea de spații de parcare suficiente. Această problemă a fost rezolvată prin crearea de facilități de parcare în primul și al doilea nivel de subsol, precum și prin parcare exterioară de la parter. Și, de asemenea, bicicliștii sunt bine reprezentați: au dușuri și vestiare.

Construcția prietenoasă cu mediul care este una dintre cele mai complexe clădiri de birouri din București a primit un certificat LEED Platinum. Primii chiriași au fost primiți în iulie 2018, la numai doi ani și jumătate de la semnarea contractului. Până astăzi, cele două turnuri au dat tonul pentru viitoarele proiecte de birouri.