Skip to content

Aeroportul Oradea

Modernizarea Aeroportului Oradea a permis o creștere impresionantă a numărului anual de pasageri, de la aproximativ 40.000 (2008-2014) la 220.000 (2018).
Date și cifre
Companie JV PORR Construct S.R.L., COL-AIR Trading SRL. und TEERAG-ASDAG GmbH
BeneficiarR.A. Aeroport Oradea
LocationOradea - Romania
Tip lucrare Construcție plăci de beton, Aeroport
Durată execuție08.2014 - 09.2015

Pista către un viitor mai strălucitor

Aeroportul Internațional Oradea este situat în nord-vestul României, aproape de granița cu Ungaria. Apropierea de drumul european E60 și viitoarea autostradă transilvăneană, precum și potențialul turistic ridicat al județului Bihor au dus la o creștere masivă a pasagerilor și a traficului de marfă în ultimii ani.

Pentru a satisface cerințele din ce în ce mai mari, PORR a primit extinderea și modernizarea Aeroportului Oradea. Proiectul a cuprins următoarele sarcini:

  • Extinderea pistei existente cu 300 m la fiecare capăt
  • O pistă nou construită cu o lungime de 2.100 m și o lățime de 45m, construită din beton
  • Construcția de piste de rulare noi (Alpha 144.5 m și Bravo 750.0 m), precum și a unuiaerodrom nou pentru șase avioane
  • Renovarea sistemului de scurgere și eliminare a apei, iluminarea aerodromului și instalarea unei noi surse de alimentare

Cea mai provocatoare parte a acestui proiect a fost cu siguranță perioada scurtă de construcție. Aeroportul a fost închis doar 59 de zile și toate lucrările principale trebuiau finalizate în acest interval de timp. PORR a terminat toate procedurile la timp și spre satisfacția deplină a clientului.